FB Promo
Infern in Grecia | Peste 80 de morti, sute de raniti si disparuti in cel mai mare incendiu din istoria moderna a tarii | Bilantul victimelor este in crestere
Vizite: 1503
26 iulie 2018
Infern in Grecia | Peste 80 de morti, sute de raniti si disparuti in cel mai mare incendiu din istoria moderna a tarii | Bilantul victimelor este in crestere
Infern in Grecia | Peste 80 de morti, sute de raniti si disparuti in cel mai mare incendiu din istoria moderna a tarii | Bilantul victimelor este in crestere
Share |

Tragedie națională în Grecia, unde 81 de oameni și-au pierdut viața și 187 au fost răniți, inclusiv 23 de copii, în incendiile de pădure care s-au produs lânga Atena. Bilanțul se modifică de la o oră la alta, iar numeroase persoane sunt date dispărute. 

-

Este cel mai grav incendiu din istoria modernă a Greciei.

Guvernul de la Atena a ordonat deschiderea unei anchete, pentru că există suspiciunea că focul a fost declanșat intenționat. Sunt două ipoteze: localnicii au dat foc zonelor de vegetație pentru a-și construi case, în lipsa autorizațiilor; tâlhari ar fi încercat să jefuiască unele case.

Satul Mati a fost practic ras de pe fața pământului.

Zeci de case distruse, mașini și trupuri arse - sunt imaginile de coșmar surprinse de camerele de luat vedere. Supraviețuitorii descriu scene dramatice:

Ne-am refugiat în case și am închis obloanele. Ne-am pus prosoape umede pe fețe. Infernul a durat o oră. Nu am cuvinte să descriu prin ce am trecut.

Nu mi-am dat seama ce se întâmpla, fiecare încerca să scape. Totul ardea foarte repede din cauza vântului foarte  puternic. Se apropia de noi și ardea totul în cale.

Condițiile au fost excepționale, vântul a atins 120 de kilometri la oră. Barca noastră se înclina îngrozitor și ne temeam pentru viețile noastre.

În apropiere, în orășelul Rafina, s-a declanșat o amplă acțiune umanitară. Sute de cetățeni, voluntari și funcționari ai municipalității, sortează bunurile aduse de oameni sau companii pentru refugiații din Mati.

Doctori și psihologi le acordă asistență victimelor tragediei.

Despina Perimeni, secretar general Crucea Rosie: "Toți voluntarii, activiștii sociali, psihologii, medicii, asistentele medicale sunt aici. Desfășurăm acțiuni de căutare și localizare a persoanelor care sunt date dispărute."

Ministerul de Externe de la București anunță că nu există informații privind victime in rândul cetățenilor români si nu a fost solicitată asistență consulară la misiunea diplomatică de la Atena. Totuși, MAE avertizează că este în vigoare până joi seara o alertă de călătorie în Grecia, unde vor fi furtuni puternice în mai multe regiuni. Vor fi afectate Epirul, insulele ionice, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade si cele din nordul si estul Mării Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrala, în principal, Halkidiki.

Sursa: Stirile TVR
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.