FB Promo
Independenta Cataloniei, suspendata de Curtea Constitutionala a Spaniei
Vizite: 865
3 decembrie 2015
Independenta Cataloniei, suspendata de Curtea Constitutionala a Spaniei
Independenta Cataloniei, suspendata de Curtea Constitutionala a Spaniei
Share |

Judecătorii Curții Constituționale a Spaniei au decis în unanimitate să suspende toate deciziile luate de Parlamentul de la Barcelona, decizii care puneau bazele declanșării procesului de separare a regiunii autonome Catalonia de Spania, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

Guvernul de la Madrid, dar și reprezentanții parlamentului catalan au la dispoziție 10 zile pentru a-și prezenta punctele de vedere în fața judecătorilor.

Decizia de miercuri a fost comunicată liderilor separatiști de la Barcelona, care sunt obligați de lege să respecte decizia luată de judecători.

O schimbare recentă a legii de funcționare a Curții Constituționale prevede că deciziile luate de acesta sunt obligatorii, iar nerespectarea acestora intră sub incidența legii penale.

Catalonia are un nou parlament, ales în luna septembrie anul acesta, însă nu și un nou președinte al regiunii.

Artur Mas, lider al Cataloniei în ultimii 10 ani, așteaptă și acum negocieri de ultim moment între partidele din parlament pentru a vedea dacă va fi sau nu ales din nou.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.