FB Promo
Incendiu la un centru de refugiati din Germania, aplaudat de localnici
Vizite: 838
22 februarie 2016
Incendiu la un centru de refugiati din Germania, aplaudat de localnici
Incendiu la un centru de refugiati din Germania, aplaudat de localnici
Share |

Manifestările de ură la adresa refugiaților devin tot mai dese în Germania. Cel mai recent incident s-a petrecut în estul țării, unde un centru pentru refugiați a luat foc. Mai mulți localnici au aplaudat momentele în care flăcările distrugeau acoperișul clădirii, în timp ce unii dintre ei au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul. Potrivit primelor informații, incendiul ar fi fost provocat, relateaza Digi24.

Incendiul a izbucnit în toiul nopții la acoperișul centrului de refugiați din Saxonia care ar urma să adăpostească zeci de oameni. Nimeni nu era în clădire în acel moment, fiindcă nu a fost încă deschisă. Erau însă mai mulți germani care se bucurau de incident. Trei dintre ei au fost reținuți.

La fața locului erau mai mulți oameni, unii dintre ei tineri și băuți. Strigau la polițiști și pompieri și unii păreau fericiți că această clădire era în flăcări și nu va mai găzdui refugiați prea curând”, spune Thomas Knaut, purtător de cuvânt al poliției.

Unii dintre tineri au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul.

Mă întreb de unde vine atâta teamă. Cred că trebuie să încercăm să înțelegem, fiindcă nu vom putea evita această situație. (Atitudinea lor, n.red.) ne demonstrează că există o problemă uriașă, pe care trebuie să o rezolvăm”, spune Claudia Steidte, localnică.

Atitudinea tinerilor a fost criticată și de oficialii de la Berlin.

Cei care au aplaudat în timp ce casa ardea s-au comportat într-un mod atroce și respingător!", a spus ministrul Justiției. Cu doar câteva zile în urmă, tot în estul Germaniei, o sută de germani au blocat accesul mai multor autocare cu refugiați către un centru de primire.

Sursa: Digi24
Foto: bbc.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.