FB Promo
Haos in gara din Tovarnik (Croatia) | Mii de refugiati s-au inghesuit sa urce in trenuri
Vizite: 849
21 septembrie 2015
Haos in gara din Tovarnik (Croatia) | Mii de refugiati s-au inghesuit sa urce in trenuri
Haos in gara din Tovarnik (Croatia) | Mii de refugiati s-au inghesuit sa urce in trenuri
Share |

Ungaria este hotărâtă să-și securizeze granița cu Croația, la fel cum a făcut în cazul Serbiei, prin construcția unui gard. Până când acesta va fi gata, câteva mii de refugiați au trecut totuși frontiera croato-maghiară sub atenta supraveghere a grănicerilor ungari. În Croația, la Tovarnik, mii de oameni s-au înghesuit să urce într-un tren care mergea spre Ungaria. Pentru cei care nu au prins un loc, autoritățile au instalat o tabără temporară, relateaza Digi24.

Ziua a început haotic pentru miile de refugiați aflați la Tovarnik. Nu pentru că i-ar fi împiedicat cineva să urce în trenuri, ci pentru că pur și simplu nu erau suficiente vagoane pentru toți. Disperați că nu vor prinde loc, oamenii s-au înghesuit unii în alții fără să țină cont de avertismentele polițiștilor veniți să mențină o oarecare ordine. Au intrat și pe geamuri numai să se asigure că vor pleca spre Vest.

Câteva mii au rămas în continuare în Tovarnik, în așteptarea următoarei garnituri.

Ranko Ostojic, ministrul de Interne al Croației: „Am deschis aici o tabără unde putem adăposti temporar 4.000 de oameni. Vreau să subliniez faptul că vorbim de o tabără temporară, pentru că intenția noastră este ca toți acești oameni aflați la Tovarnik, adică cei care au nevoie de transport mai departe, să fie adăpostiți de ploaie. Evident că în astfel de situații există momente de nervozitate printre cei care așteaptă să vină trenurile și autobuzele care să-i ducă mai departe”.

În doar cinci zile, în Croația au intrat 20.000 de refugiați veniți din Serbia. Premierul croat spune că țara sa va forța Ungaria să-i accepte pe acești oameni. Mai exact, va continua să trimită la graniță trenuri și autobuze pline cu imigranți care vor să ajungă în vestul Europei. 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.