FB Promo
Guvernul Italiei ar fi platit teroristilor 12 milioane de dolari pentru eliberarea a doua ostatice din Siria
Vizite: 877
17 ianuarie 2015
Guvernul Italiei ar fi platit teroristilor 12 milioane de dolari pentru eliberarea a doua ostatice din Siria
Guvernul Italiei ar fi platit teroristilor 12 milioane de dolari pentru eliberarea a doua ostatice din Siria
Share |

Guvernul de la Roma ar fi plătit 12 milioane de dolari pentru eliberarea a două tinere italience, răpite anul trecut, în iulie, în Siria. Oficialii din peninsulă spun că acuzațiile sunt nefondate, dar, în același timp, nu neagă că ar fi plătit o recompensă teroriștilor din Frontul Al Nusra. Cele două tinere care au stat șase luni în mâinile membrilor acestei grupări au ajuns astăzi în siguranță, la Roma, relateaza Digi24.

Vanessa Marzullo și Greta Ramelli au ajuns la Roma cu un avion privat închiriat de guvernul italian. Cele două tinere au fost întâmpinate pe aeroportul militar Ciampino de către ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni.

Ele nu au dat nicio declarație presei, iar de la aeroport au plecat direct la spital pentru un control medical.

Presa din Italia scrie că guvernul ar fi plătit nu mai puțin de 12 milioane de euro pentru a le scăpa pe cele două fete de o ramură a grupării Al Qaida, Frontul Al Nusra.

Vanessa Marzullo și Greta Ramelli au fost răpite în iulie 2014 în Siria. Ele plecaseră acolo ca voluntare în cadrul unei organizații umanitare. Potrivit unui raport prezentat de New York Times, din 2008 până în 2014, Al Qaida și grupările afiliate au făcut cel puțin 215 milioane de dolari din răscumpărările plătite de guvernele europene pentru cetățenii săi ținuți ostatici

Sursa: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.