FB Promo
Furtuna Imogen a maturat coasta Marii Britanii
Vizite: 856
9 februarie 2016
Furtuna Imogen a maturat coasta Marii Britanii
Furtuna Imogen a maturat coasta Marii Britanii
Share |

Furtuna Imogen a maturat coasta sudică a Marii Britanii. Valurile au ajuns la 19 metri, iar rafale de vânt au atins 160 de kilometri pe oră. 15.000 de locuințe au rămas fără electricitate, circulația trenurilor și feriboturilor a fost dată peste cap, iar o persoană este dată dispărută. Este a doua furtună care afectează Marea Britanie în interval de câteva zile, Digi24.

Duncan Kennedy, corespondent BBC: „Sunt la Barton on Sea, lângă Bournemouth, și, după cum vedeți, valurile năvălesc peste noi. Vântul care bate cu 145 de kilometri pe oră, vântul ne dă jos, e greu să stai în picioare.”

Coastele au fost măturate de valuri uriașe, pe care meteorologii le-au descris drept fenomenale. În unele zone, valurile au atins 19 metri, cu cinci metri mai înalte decât cele mai mari măsurate vreodată pe coasta britanică. Copaci au fost doborâți de vântul puternic, blocând oamenii în propriile case. La Bristol, ramurile au trecut prin tavanul și pereții unei case.

„Dacă eram mai aproape de fereastră, aș fi fost rănit mult mai serios.”

În Cornwall, copacii căzuți pe șine au întrerupt circulația trenurilor, iar o șosea a fost blocată de un camion răsturnat de vânt. Școlile din regiune au fost și ele închise din cauza penelor de curent și a pagubelor provocate de furtună. Vântul a slăbit treptat spre seară, dar meteorologii spun că valuri mari vor mai lovi coastele câteva zile.

Sursa: Digi24
Foto: romaniatv.net
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.