FB Promo
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, in fata Senatului american | Explicatii despre compromiterea datelor a peste 87 de milioane de persoane
Vizite: 1096
11 aprilie 2018
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, in fata Senatului american | Explicatii despre compromiterea datelor a peste 87 de milioane de persoane
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, in fata Senatului american | Explicatii despre compromiterea datelor a peste 87 de milioane de persoane
Share |

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost în fața Senatului american. El a fost convocat pentru a da explicații în scandalul în care datele a 87 de milioane de utilizatori au fost sustrase și folosite ilegal de compania britanică de consultanță Cambridge Analytica. Facebook este acuzată de legiuitorii americani că nu a luat suficiente măsuri pentru a-i proteja pe cei care au avut încredere să pună la dispoziția rețelei datele lor personale.

 

Audierea are loc în condițiile în care rețeaua este vizată de anchete și plângeri din toate direcțiile, pe ambele maluri ale Atlanticului, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analityca.

Facebook, la fel ca Google sau Twitter, au servit, fără să vrea, drept o trambulină a unei vaste operațiuni de destabilizare a alegerilor americane în 2016, atribuită de către justiția americană Rusiei, cu scopul de a-l ajuta pe Trump să fie ales președinte.

Facebook a anunțat duminică faptul că a suspendat altă firmă de analize de date - Cubeyou, după ce postul CNBC a afirmat că aceasta a cules date personale ale utilizatorilor, fără acordul acestora, în scopuri comerciale, prin teste psihologice prezentate ca având scopuri pur științifice.

 

Miliardarul de 33 de ani care conduce Facebook a trebuit să facă față tirului de întrebări venite din partea unui număr neobișnuit de mare de senatori, mai mult de 40.

 

Miza a fost să convingă pe toată lumea - pe congresmeni, investitori și pe cele peste 2 miliarde de utilizatori că pot avea încredere în rețeaua socială.

Cel puțin în opinia investitorilor, Mark Zuckerberg s-a descurcat bine. La bursa de la New York acțiunile Facebook au înregistrat cea mai mare creștere din ultimii doi ani - de 4,5 la sută. În sfârșit o zi bună pentru companie, după ce scandalul Cambridge Analytica i-a adus pierderi de zeci de miliarde.

De la izbucnirea scandalului compromiterii datelor personale, Facebook face eforturi disperate să recâștige încrederea utilizatorilor. Săptămâna trecută, a anunțat inchiderea a peste 270 de pagini și conturi false, administrate de una dintre cele mai cunoscute "ferme de troli" din Rusia.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.