FB Promo
Federatia internationala de biatlon suspenda unele proceduri legate de meldonium
Vizite: 994
7 aprilie 2016
Federatia internationala de biatlon suspenda unele proceduri legate de meldonium
Federatia internationala de biatlon suspenda unele proceduri legate de meldonium
Share |

Federația internațională de biatlon (IBU) a anunțat miercuri că suspendă provizoriu unele proceduri legate de cazuri de dopaj cu meldonium, în așteptarea concluziilor unui studiu făcut de Agenția mondială antidoping (AMA), potrivit Agerpres, relateaza Digi24.

Aceste proceduri îi vizează pe ucrainenii Olga Abramova și Artem Tișcenko, depistați pozitiv la meldonium în luna ianuarie.

„La audierea lor, care s-a ținut pe 30 martie, chestiunea timpului necesar meldoniumului pentru a fi eliminat din corp a devenit esențială, un studiu-pilot contrazicând stadiul actual al cunoștințelor despre meldonium, explică IBU într-un comunicat.

Deci nu se pune întrebarea despre natura dopantă a meldoniumului, ci despre timpul în care el rămâne în corp după absorbție.

Biatloniștii ar fi putut fi astfel controlați pozitiv la meldonium din cauză că au luat produsul înainte de 1 ianuarie 2016, data la care această substanță a devenit interzisă.

Olga Abramova, de exemplu, a fost controlată pe 10 ianuarie, la puțin timp deci după intrarea în vigoare a noilor interdicții.

La începutul lunii martie 2016, meldonium a devenit celebru când fosta nr. 1 a tenisului mondial, rusoaica Maria Șarapova, a dezvăluit că a fost depistată pozitiv la această substanță în timpul Openului Australiei 2016.

Fabricat pentru prima dată în anii 1970 în fosta URSS, meldoniumul are la bază un medicament protector pentru celulele cardiace și este vândut doar în țările din fosta Uniune Sovietică. Se presupune că el ameliorează rezistența la efort.

AMA a recenzat 123 de controale pozitive la meldonium după 1 ianuarie 2016 și până acum, însă noi cazuri apar aproape în fiecare săptămână.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.