FB Promo
Elvetienii au respins prin referendum accelerarea procesului de renuntare la energia nucleara
Vizite: 926
28 noiembrie 2016
Elvetienii au respins prin referendum accelerarea procesului de renuntare la energia nucleara
Elvetienii au respins prin referendum accelerarea procesului de renuntare la energia nucleara
Share |

Elvetieni au respins duminica, prin referendum, o initiativa a "verzilor" care viza accelerarea procesului de renuntare la energia nucleara si inchiderea, anul viitor, a 3 dintre cele 5 centrale nucleare din tara.Initiativa prevedea reducerea la 45 de ani a duratei de viata a unui reactor nuclear si a fost respinsa cu 54,23% din voturi, de 20 dintre cele 26 de cantoane, anunta AFP si HotNews.

Prezenta la referendum a fost de doar 44,8%.

Elvetia s-a angajat, la fel care alte tari, in urma catastrofei nucleare de la Fukushima din 2011, sa renunte la energia nucleara in urmatorii ani, insa activisti care lupta impotriva acestiui tip de energie apreciaza ca agenda Guvernului nu este suficient de rapida si au impus un referendum, in acest weekend, in incercarea de a grabi abandonarea ei.

In cazul in care votul la referendum ar fi fost in favoarea initiativei, ar fi urmat inchiderea, pana in 2029, a ultimelor cinci centrale nucleare ce genereaza in prezent 40% din energia electrica a tarii.

Sursa: HotNews
Foto: ABC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.