FB Promo
Efectele ciclonului din Fiji
Vizite: 874
22 februarie 2016
Efectele ciclonului din Fiji
Efectele ciclonului din Fiji
Share |

 Este stare de catastrofă în insulele Fiji, devastate de un ciclon care a adus vânt de peste 300 de kilometri pe oră și valuri cât un bloc cu patru etaje. Una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit vreodată emisfera sudică a lăsat în urmă cel puțin 20 de morți și pagube de miliarde de dolari., relateaza Digi24

Paradisul turistic s-a transformat într-un peisaj apocaliptic.

 „Eram în casă și furtuna a fost foarte puternică, a stricat tot. A trebuit să fugim în biserică pentru a ne salva viețile”, spune un locuitor.

Case au fost distruse, multe zone joase au fost inundate și oamenii au fost lăsați șocați și confuzi”, spune Josaia Voreqe Bainimarama, premierul din Fiji.

În arhipelagul din Pacific a început o uriașă operațiune de curățare după trecerea violentului ciclon Winston. Peste 8 mii de oameni care și-au văzut casele distruse de urgie trăiesc acum în cele 750 de centre de primire organizate de autoritățile din Fiji.

„Curentul electric este căzut în toată țara și acoperișurile de fier, sticlă, cablurile electrice și alte materiale periculoase prezintă amenințări grave la adresa siguranței publice. Lucrăm din greu pentru a face străzile și comunitățile din nou mai sigure, dar acest lucru va dura”, spune Josaia Voreqe Bainimarama, premierul din Fiji .

Sursa: Digi24
Foto: www.abc.net.au
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.