FB Promo
Donald Trump tulbura apele in Marea Britanie
Vizite: 1124
17 mai 2016
Donald Trump tulbura apele in Marea Britanie
Donald Trump tulbura apele in Marea Britanie
Share |

Campania electorală din Statele Unite a luat accente de grădiniță. Donald Trump, căci despre cine altcineva putea fi vorba, continuă o serie de acuze și insulte. De data aceasta la adresa premierului britanic și primarului Londrei. Par știri de can-can, dar asemenea dispute pot avea consecințe în privința referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din UE, pentru care Trump s-a declarat în favoare, relateaza Digi24.

Donald Trump, care va fi cel mai probabil candidatul la președinția Statelor Unite din partea partidului republican, continuă o serie de replici acide cu mai multe personalități britanice. Cea mai recentă dispută este cu noul ales primar al Londrei, Sadiq Khan. Acesta este musulman, și a fost vizibil deranjat de promisiunea lui Tramp de a interzice, cel puțin temporar, intrarea musulmanilor în Statele Unite.

O dispută similară are loc și între Trump și premierul Regatului Unit, David Cameron. Deși ambii lideri au afirmat că vor conlucra în cazul alegerii lui Trump în luna noiembrie, niciunul nu s-a arătat foarte optimist în legătură cu această colaborare. Cele două țări au o lungă istorie de cooperare atât militară, cât și economică, schimburile comerciale dintre Regatul Unit și Statele Unite depășind o sută zece miliarde de dolari anual.

Însă dincolo de titlurile de tabloid, aceste dispute au o mare importanță pentru viitorul referendum pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Într-un interviu recent, Trump a declarat că dacă ar fi cetățean britanic, ar vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Posibilul candidat al republicanilor consideră că UE este birocratizată peste măsură și că Marii Britanii i-ar fi mai bine de una singură.

La fel de adevărat este și faptul că Parlamentul Britanic a luat în discuție la începutul anului interzicerea accesului în țară pentru politicianul american, după ce o petiție pentru acest lucru a strâns peste jumătate de milion de semnături. Moțiunea nu a fost supusă votului.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.