FB Promo
Coreea de Nord: Planul pentru lovirea SUA va fi gata pana la mijlocul lunii august
Vizite: 815
11 august 2017
Coreea de Nord: Planul pentru lovirea SUA va fi gata pana la mijlocul lunii august
Coreea de Nord: Planul pentru lovirea SUA va fi gata pana la mijlocul lunii august
Share |

Coreea de Nord va pune la punct până la mijlocul lunii august un plan pentru lansarea a patru rachete cu rază medie de acțiune asupra insulei Guam din Pacific, care este teritoriu american. Planul va fi prezentat apoi liderului Kim Jong-un, de la care armata va aștepta ordinul pentru ca atacul să fie pus în aplicare, a anunțat joi agenția oficială a statului nord-coreean, relateaza Digi24.

Agenția KCNA transmite un material detaliat pe această temă - fapt neobișnuit, dar care sporește tensiunile dintre Phenian și Washington,  după ce președintele Donald Trump a avertizat regimul nord-coreean că se va confrunta cu „foc și furie”, dacă va continua cu amenințările la adresa Statelor Unite. KCNA spune că avertismentul lui Trump nu reprezintă altceva decât o „grămadă de prostii”.

„Se pare că dialogul nu este posibil cu un asemenea individ lipsit de rațiune și numai forța absolută poate avea efect asupra lui”, se arată în comentariul agenției de presă nord-coreene, care mai spune că retorica și comportamentul Statelor Unite vor fi monitorizate cu atenție.

Armata nord-coreeană pregătește un plan „pentru a interzice forțe inamice în bazele militare din Guam și pentru a transmite un avertisment crucial Statelor Unite”, arată KCNA.

Comentariul agenției nord-coreene îl citează pe comandantul strategic al forțelor nord-coreene, generalul Kim Rak Gyom, care precizează că rachete Hwasong-12 lansate de Armata Populară Coreeană vor trece pe deasupra Japoniei, mai precis peste prefecturile Shimane, Hiroshima și Koichi. Ele vor parcurge 3.356,7 kilometri în 1.065 de secunde și vor ajunge la 30-40 de km depărtare de Guam.

Sursa: Digi24
Foto: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.