FB Promo
Confruntari violente cu politia in timpul unui protest impotriva romilor
Vizite: 227
6 mai 2016
Confruntari violente cu politia in timpul unui protest impotriva romilor
Confruntari violente cu politia in timpul unui protest impotriva romilor
Share |

Trei polițiști și șase protestatari au fost răniți în Bulgaria, în timpul incidentelor din cea de a treia zi de manifestații din localitatea Radnevo. Circa 2.000 de bulgari au participat la demonstrația care a degenerat, în apropierea cartierului în care locuiește o importantă comunitate romă, relateaza Digi24.

Conflictul dintre romi și bulgari s-a aprins pe 2 mai. Atunci, după un incident în trafic, un grup de romi a bătut doi bulgari și l-a înjunghiat pe al treilea. Agresorii au fost reținuți de poliție și sunt acuzați de tentativă de omor, scrie novinite.com. Ancheta oficială, în care procurorii solicită arsetarea suspecților pe perioadă nederminată, nu a potolit spiritele iar localnicii din Radnevo cer, prin manifestații de stradă, plecarea romilor din orașul lor. Astăzi, grupuri de protestatari au încercat să pătrundă în cartierul romilor. Opoziția forțelor de ordine a dus la violențele în care trei polițiști au fost răniți, după ce au fost atacați cu sticle pline cu apă. La spital au ajuns și șase protestatari.

Sursa: Digi24
Foto: www.balkaneu.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.