FB Promo
Conferinta de Securitate de la München in umbra unui mare absent: Donald Trump
Vizite: 1687
20 februarie 2017
Conferinta de Securitate de la München in umbra unui mare absent: Donald Trump
Conferinta de Securitate de la München in umbra unui mare absent: Donald Trump
Share |

Intre 17 si 19 februarie s-au intrunit la München cei mai importanti decidenti in politica de securitate internationala. A 53-a Conferinta de Securitate a reunit in jur de 500 de personalitati de varf din lume, care au discutat despre crizele actuale si provocarile aparute in spectrul politicii de securitate de pe mapamond. In centrul agendei discutiilor din acest an stau viitorul relatiilor transatlantice si al NATO in „era Trump“, cooperarea in politica de siguranta si aparare a statelor membre ale UE, relatiile cu Rusia, razboiul din Siria, situatiile conflictuale din Asia de Est si razboiul informatic (Information Warfare), relateaza Digi24.

Conferinta a avut loc la hotelul Bayrischer Hof din München si a fost prezidata de ambasadorul Wolfgang Ischinger. Intre cei mai marcanti participanti s-a numarat cancelarul german Angela Merkel, vicepresedintele american Mike Pence, ministrul apararii SUA, James Mattis, secretarul general al ONU, Antonio Gutteres, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, peste 30 de sefi de state si guverne, peste 80 de ministri de externe si ai Apararii, precum si o delegatie de 12 membri, a Congresului american.

Li s-au alaturat reprezentanti marcanti ai unor structuri ale societatii civile si institutii cu preocupari in domeniul de discutie, cum sunt: presedintele Comitetului international al Crucii Rosii, Peter Maurer, directorul executiv al Human Rights Watch, Kenneth Roth, procuroarea sefa a Curtii Internationale de Justitie, Fatou Bensouda, co-presedintele Fundatiei Bill & Melinda Gates, Bill Gates, si activistul Bono, co-fondator al organizatiei de lobby politic ONE.

In timpul ultimelor cinci decenii, Conferinta de Securitate de la München (MSC), care are loc traditional in luna februarie, s-a constituit drept principala intalnire a comunitatii strategice internationale. Pe langa forumul central, MSC organizeaza periodic intalniri de prim rang pe teme si regiuni separate. De la prima sa editie din 1963, MSC este un forum independent, dedicat discutiilor in vederea rezolvarii pasnice a conflictelor si a cooperarii internationale in probleme prezente si viitoare, ale securitatii internationale. De regula, tematica principala o constituie „parteneriatul transatlantic”.

Sursa: Digi24
Foto: securityconference.de
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.