FB Promo
Comisia Europeana isi apara ambasadoarea in Romania - Angela Cristea, dupa atacul de la PSD
Vizite: 1292
31 decembrie 2018
Comisia Europeana isi apara ambasadoarea in Romania - Angela Cristea, dupa atacul de la PSD
Comisia Europeana isi apara ambasadoarea in Romania - Angela Cristea, dupa atacul de la PSD
Share |

Comisia Europeană îi ia apărarea șefei Reprezentanței sale în România, Angela Cristea, avertizând că nu va permite ca aceasta să fie făcută „sac de box” în luptele politice din România, după ce unul dintre liderii PSD, Mihai Fifor, a atacat-o pe ambasadoarea europeană, relateaza HotNews.

"Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale față de ambasadorul nostru de încredere de la București, Angela Cristea. Ne așteptăm ca ambasadorul nostru la București să fie tratat cu același respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină un sac de box al controverselor politice interne", a declarat purtătoarea de cuvând a Comisiei Europene Mina Andreeva, într-o declarație remisă HotNews.ro.

Declarația de la CE în original: 

“The European Commission considers personal attacks on our trusted ambassador in Bucharest, Angela Cristea, unacceptable. We expect our ambassador in Bucharest to be treated with the same respect as we treat the Romanian ambassador in Brussels. We will not allow our trusted ambassador to become the punching ball of domestic political controversy.”

Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, l-a ironizat sîmbătă pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, spunând că "distinsul domn" confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni și simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. Fifor mai susține că România continuă să fie tratată că o națiune de mână doua de către unii oficiali europeni și o face responsabilă pe Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, de dezinformarea autotităților de la Bruxelles.


"Știind însă cum își ia informația orice oficial european, chiar și domnul Junker, adică prin intermediul reprezentanților diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aștepta. (...) Nu e de mirare că domnul Juncker are o percepție total deformată despre ce se petrece în România. Faptul că acesta a menținut-o în funcție viciază în mod clar percepțiile și opiniile pe care domnul Juncker le are despre România", a mai afirmat Fifor. 

Atacul lui Fifor a survenit după ce președintele CE, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoiește că guvernul de la București înțelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de șase luni, cât va deține Președinția Consiliului UE. 

România este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită" pentru misiunea de șase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, citat de DPA și Agerpres.

"Dar cred că guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE", a adăugat el.

"Acțiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alții și o dorință puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva", a afirmat Juncker, precizând că unii au îndoieli că situația se prezintă astfel în cazul României.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.