FB Promo
Cel putin 20.000 de persoane au manifestat la Viena impotriva coalitiei dintre dreapta si extrema dreapta la putere
Vizite: 1051
13 ianuarie 2018
Cel putin 20.000 de persoane au manifestat la Viena impotriva coalitiei dintre dreapta si extrema dreapta la putere
Cel putin 20.000 de persoane au manifestat la Viena impotriva coalitiei dintre dreapta si extrema dreapta la putere
Share |

Cel puțin 20.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Viena împotriva coaliției dintre dreapta și extrema dreaptă la putere de aproape o lună în Austria, pe care o critică pentru pozițiile privind imigrația și programul său social, relatează AFP. Sub lozinca "comitetul de primire a Noului An", 20.000 de manifestanți, potrivit poliției, au format un lung cortegiu din centrul orașului spre cartierul ministerelor.

Estimările organizatorilor, care se așteptau la aproximativ 10.000 de participanți, au variat între 25.000 și peste 50.000 de persoane.

Condus de tânărul conservator Sebastian Kurz, câștigător la 31 de ani al alegerilor din 15 octombrie, noul guvern austriac format la mijlocul lunii decembrie a integrat șase miniștri de extremă dreaptă în posturi cheie, printre care Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertății din Austria (FPÖ) și vicecancelar.

Organizată la chemarea organizațiilor de stânga și mișcării antirasiste, mobilizarea, prima de o asemenea amploare de la instalarea guvernului, a adunat oameni de toate vârstele, inclusiv multe familii.

Multe sloganuri făceau referire la istoria țării, 80 de ani de la Anschluss, anexarea Austriei de către Germania nazistă în martie 1938 și instalarea unui regim autoritar fascist.

"Vă rog, nu încă", proclama o pancartă în timp ce un banner avertiza că "cei care îi tolerează pe Kurz și Strache ar fi aplaudat în 1938".

Aceasta este a doua coaliție formată între conservatorii ÖVP (Partidul Popular Austriac n.r.) și FPÖ în Austria, după o primă experiență guvernamentală la începutul anilor 2000.

Alianța celor două partide a declanșat atunci dezaprobare internațională și a condus la sancțiuni europene. Multe demonstrații au avut loc în Austria, cea mai mare dintre acestea adunând până la 250.000 de persoane.

Noua majoritate a obținut aproape 60% din voturi în alegerile legislative din octombrie, după zece ani de coaliție centristă între dreaptă și social-democrați.

Sursa: Agerpres

Autor: AGERPRES/(AS - editor: Sorin Calciu, editor online: Daniela Juncu)
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.