FB Promo
Ce crede Merkel despre circulatia libera a persoanelor post-Brexit
Vizite: 1035
16 noiembrie 2016
Ce crede Merkel despre circulatia libera a persoanelor post-Brexit
Ce crede Merkel despre circulatia libera a persoanelor post-Brexit
Share |

Cancelarul german Angela Merke a semnalat marți disponibilitatea de a discuta în detaliu parametrii liberei circulații a persoanelor în Uniunea Europeană, în remarci care ar putea deschide un anumit spațiu de manevră în negocierile referitoare la ieșirea Marii Britanii din UE, relatează Reuters, preluat de la news.ro si Digi24.

Merkel a spus că UE nu poate separa cele patru libertăți, respectiv circulația bunurilor, capitalului, oamenilor și serviciilor, pentru a permite Marii Britanii să restricționeze imigrația provenită din blocul comunitar dar să păstreze accesul fără tarife la piața Uniunii, de aproape 500 de milioane de persoane.

Ea a deschis însă posibilitatea discutării cadrului circulației libere a oamenilor, într-o evoluție semnificativă pentru Marea Britanie, controlul imigrației fiind un subiect major pentru mulți dintre cei care au susținut ieșirea din UE la referendumul din iunie.

”Dacă am face o excepție cu Marea Britanie pentru libera circulație a persoanelor, am pune în pericol principiile pieței unice a Uniunii Europene, întrucât toată lumea ar dori excepțiile respective”, a afirmat Merkel la o reuniune organizată de asociația patronală germană BDA.

Sursa: Digi24
Foto: Yahoo News
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.