FB Promo
Cancelarul austriac Sebastian Kurz: Austria incepe lupta deschisa impotriva `islamului politic`
Vizite: 1014
9 iunie 2018
Cancelarul austriac Sebastian Kurz: Austria incepe lupta deschisa impotriva `islamului politic`
Cancelarul austriac Sebastian Kurz: Austria incepe lupta deschisa impotriva `islamului politic`
Share |

Este un semn clar, dur și fără echivoc că autoritățile din diferite țări ale occidentului european încep să cedeze sub presiunea reală a opiniei publice asfixiate de „corectitudinea politică“. Ajunsă la limita de saturație în raport cu șirul de mesaje politice care ne-au spus că răspunsul nostru de cetățeni europeni conștienți în fața valului de atacuri teroriste dovedite ca opera unor organizații islamiste fundamentaliste conduse de imami cu discursuri paranoide va trebui să fie doar cel al corectitudinii politice și al înțelepciunii democrației. Nenorocirea face că asta a făcut ca responsabilii politici europeni, mai ales cei din zona Occidentului, să aleagă cu bună știință să ignore sau să minimizeze la maximum faptul că, în țările lor, serviciile de informații dădeau cu disperare mesaje privind amplasarea și continua dezvoltare a rețelelor de moschei cu ale lor centre culturale, în fapt școli islamice devenite centre de propagandă antioccidentală și transmițând tinerelor generații sentimentele de ură față de civilizația „cruciaților“, odată cu îndemnul de intrare în rândul celor care se pregătesc pentru a deveni „martiri ai cauzei“, sacrificându-se pentru Marele Jihad, relateaza Adevarul.
 

Desigur, să nu confundăm musulmanii trăitori în Europa cu grupările acestea profund ideologizate pentru care, la capătul procesului de radicalizare, se află întotdeauna violența, ca singură opțiune posibilă și echivalentă, în discursul imamilor fundamentaliști, cu expresia supremă a devoțiunii față de Allah. Dar, acestea fiind spuse, la fel de evident a devenit și faptul că, deceniu după deceniu, în țările Europei occidentale în primul rând, aveau să apară, una după alta, din ce în ce mai multe, moscheile care aveau să implanteze tradiția începută în Marea Britanie a sfârșitului deceniului 5, adică locașuri de rugăciune transformate în tribune unde răsunau (și încă mai continuă să se audă) predici violente, pline de ură și chemare directă la violență, condamnând tot ceea ce înseamnă element definitoriu al civilizației, culturii și credințelor din spațiul european tradițional.

Acesta este contextul în care cancelarul austriac vine o decizie care, cum spuneam, poate deveni anunțul unei reacții care potențialul de a se multiplica rapid, mai ales că el folosește - premieră pentru un politician european aflat într-o asemenea funcție - termenul de „islam politic“, afirmând ceva extrem de serios: „Societățile paralele, islamul politic și radicalizarea nu-și au locul în țara noastră"“ - zicea el, acuzând 7 moschei care nu respectă legea austriacă din 2015 conform căreia șefii moscheilor trebuie să aibă „o atitudine pozitivă față de stat și societate”. 6 dintre 7 moschei acum interzise erau conduse de către o „asociație culturală arabă”, acuzația fiind predicarea ideilor islamismului radical. Cea de-a șaptea moschee era considerată a fi sub influența organizației ultranaționaliste turcești „Lupii gri”, odată extrem de acdtivă în Balcani, în perioada războaielor care au sfâșiat fosta Iugoslavie.

Ce înseamnă însă „islamul politic”?
Este un termen care definește, în principiu, două mari curente. Primul a apărut în perioada colonizării, cu doi mari ideologi, Jamal al-Din al-Afghani și Muhammad'Abdul, pentru care prioritară era „modernizarea lumii islamice” într-o reformulare care să îmbine tradiția cu deschiderile înspre Occidentul tehnicist și progresist. Un elan reformist care nu a durat mult, înlocuit fiind de al doilea pilier al „islamului politic”, adică panislamismul fundamentalist și antioccidental, proiect care se naște din scrierile lui Rachid Rida, primul care fundamentează filozofia „restaurării Califatului”. Asta va inspira prima organizație politică a islamului fundamentalist: Frații Musulmani, organizația care se va naște în Egipt în 1949, structura ce va inspira toate mișcările de acest fel până în ziua de azi, fiind și acum sursa de referință ideologică din lumea sunită.

Sloganul Fraților Musulmani a devenit cheia mesajului repetat obesiv în deceniile care au urmat și pe care l-am auzit reluat ca atare în predicile publice ale unor imami în diverse țări ale Occidentului european: „Alah este obiectivul nostru. Profetul Mohamed este conducătorul nostru. Jihadul este drum pe care mergem” („Allah ghaytna, wa-l-rasul qadwtana, wa-l-quran disturna, wa-l-jiha sabilna”). Practic, de atunci apare mesajul fundamental care este predat în școlile islamice fundamentaliste: din punctul de vedere al Adevăratului Islam, nu există decât două tipuri de societăți: societatea musulmană și societatea Jahyillyya, Occidentul, cel care a produs ceea ce Abdesalam Yassine califica drept „civilizație satanică”. Yassine, filozoful islamismist fundamentalist și marele său predicator contemporan, vorbea elevilor săi europeni despre civilizația occidentală ca fiind una idolatră și care și-a pierdut demult contactul cu „adevăratul drum” și care revine la sistemele idolatriei din vechea Atenă sau Romă. „Idolatria de care vorbesc aici - afirma Yassine - nu este cea materială, cea a mărfurilor de consum și a corpului omenesc, ci adevărata idolatrie a credințelor și bisericilor lor”. Foarte mult timp, nepermis de mult timp, acest mesaj a fost reprodus în toate școlile islamice fundamentaliste sau în „centrele culturale“, descoperite a fi centre extrem de active de radicalizare, recrutare și primă etapă pe drumul drept spre centrele de pregătire a luptătorilor pentru Jihad din diverse țări din Maghreb sau Orientul Apropiat. Iar apelul omniprezent la distrugerea Occidentului relua spusele șeicului Yassine: „Civilizația occidentală de azi este o civilizație lipsită de orice valoare în afara acelora pragmatice măsurabile în bani și investiții...

Materialismul este religia democrațiilor occidentale care nu sunt creștine decât cu numele și este, din principiu, și religia socialismelor arabe ateiste. Religia tuturor acestor societăți este forța militară, echilibrul strategic, interesele economice și cursa pentru dominarea centrelor de importanță geo-politică. În interiorul acestor societăți, oamenii urmăresc satisfația bestială, prostituția și homosexualitatea care au devenit practici obișnuite protejate de lege. În aceste societăți, oamenii se dedau crimei, drogrilor și „artei“, cu tot ceea ce acest cuvând înseamnă ca imagine a dorinței de fugă față de realitate. După ce a epuizat tot ceea ce îi oferă această civilizație occidentală ca ocazie de satisfacție și bucurie materială, omul din societatea respectivă recurge cu frenezie la sinucidere pentru a uita acest vid și prosperitatea animală pe care natura umană le respinge“. Finalitatea logică a acestui mesaj și a tuturor celor asemenea lui, nu poate fi decât chemarea la distrugerea completă a civilizației occidentale.

Este evident că nu toți musulmanii acceptă asta, iar comunitățile musulmane din Europa nu sunt infectate în totalitate de mesajele de ură și intoleranță. Dar au fost îndestul de multe avertismente teribil de îngrijorătoare că deja a început să se producă, cel puțin de câțiva ani, un fenomen suplimentar și conex campaniei „tradiționale“ de recrutare și radicalizare efectuală în centrele de propagandă islamistă, cercul începe să se extindă din ce în ce mai mult pentru a cuprinde zone sensibile unde țintele sunt tineri europeni instabili sau marginalizați din diferite motive: închisori, centre de detenție pentru minori, școli speciale, centre sociale pentru săraci etc.

Aceasta este explicația răspunsului politic ca acela inițiat de cancelarul austriac, aceasta ar putea fi explicația unor măsuri similare, politice și administrative, pe care foarte credibil le vor lansa și alte state europene în lipsa unor reglementări și decizii concrete la Bruxelles. Iar asta, la fel de probabil, va justifica și contra-măsurile pe care le vor iniția organizațiile terorismului islamic, adânc infiltrate în comunitățile musulmane din Europa, SUA și Canda, mai nou și în Rusia și China.

 

Sursa: Adevarul
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.