FB Promo
Brexit: UK sa isi tina piata fortei de munca deschisa pentru europeni, daca vrea acord cu UE (Comisia Europeana)
Vizite: 580
19 iulie 2016
Brexit: UK sa isi tina piata fortei de munca deschisa pentru europeni, daca vrea acord cu UE (Comisia Europeana)
Brexit: UK sa isi tina piata fortei de munca deschisa pentru europeni, daca vrea acord cu UE (Comisia Europeana)
Share |

Marea Britanie va trebui sa ofere cetatenilor din celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene acces inclusiv la piata fortei de munca din regat, daca Londra va dori un acord pentru acces la piata unica a UE, dupa finalizarea procesului de iesire a britanicilor din blocul comunitar, a avertizat vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, aflat in vizita la Washington, relateaza HotNews.

Ne dorim ca Regatul Unit sa ne ramana un partener apropiat. Orice acord viitor cu UK trebuie sa ofere un echilibru intre obligatii si drepturi. Accesul la piata unica va necesita ca UK sa accepte si multe libertati: libera circuatie a bunurilor, a serviciilor, a capitalurilor si a fortei de munca. Iar primul pas trebuie sa vina din partea Marii Britanii. Noul guvern trebuie sa se decida ce vrea de la viitoarea relatie cu Europa" - a spus liderul european, la o conferinta gazduita de organizatia americana Atlantic Council, in capitala SUA.

El a subliniat insa ca Marea Britanie ramane un membru al UE cu drepturi si obligatii depline pana la finalizarea procesului de parasire a blocului comunitar, care poate sa dureze si doi ani.

Avertismentele lui Dombrovskis vin in replica la declaratia recenta a noului ministru pentru Brexit al Marii Britanii, David Davis,  potrivit careia cetatenii Uniunii Europene care sosesc in Regat in intervalul ramas pana la iesirea efectiva a tarii din blocul comuntr ar putea sa nu primeasca dreptul de a ramane.

Sursa: HotNews
Foto: hotnews.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.