FB Promo
Bilantul atacului din Siria | Cat au costat rachetele si cate au fost doborate | Unde s-a ascuns Bashar al-Assad
Vizite: 1149
15 aprilie 2018
Bilantul atacului din Siria | Cat au costat rachetele si cate au fost doborate | Unde s-a ascuns Bashar al-Assad
Bilantul atacului din Siria | Cat au costat rachetele si cate au fost doborate | Unde s-a ascuns Bashar al-Assad
Share |

Rachetele Tomahawk trase de americani în atacul de vineri spre sâmbătă au costat 165,2 milioane de dolari. Francezii au tras și ei 12 rachete de croazieră potrivit informațiilor furnizate de Elysee. Dintre acestea, trei rachete de croazieră navale MdCN, cu o rază de 1000 km și o precizie de un metru, au fost trase de o fregată multirol (FREMM).

Este pentru prima dată când Franța a folosit într-o misiune reală aceste rachete. Franța se alătură astfel clubului restrâns de state care dețin astfel de rachetă de croazieră , cum ar fi Statele Unite (Tomahawk) sau Marea Britanie, rachete de croazieră la bordul navelor de război. Aceste rachete, dezvoltate de grupul francez MBDA, sunt foarte scumpe, potrivit postului de televiziune francez BFMTV.

În conformitate cu Legea finanțelor 2015, fiecare costă 2, 86 milioane de euro, aproape de două ori mai mult ca Tomahawk american (1,5 milioane de euro). Numai avioanele Tornado britanice au tras 31 de rachete Storm Shadow, fiecare costând 750.000 de lire sterline (862.000 de euro).

Au fost lansate 76 de rachete către prima țintă, Centrul de Cercetare și Dezvoltare de la Barzeh, 57 dintre ele fiind rachete Tomahawk de croazieră, iar 19 de tip aer-sol JASS.


Oficiali ai Pentagonului au oferit detalii cu privire la atacul coordonat de SUA, Marea Britanie și Franța asupra Siriei, cele mai multe rachete, 76, fiind lansate către un centru de cerectare și dezvoltare pentru armele chimice situat în apropiere de Damasc. De asemenea, au precizat că forțele siriene au lansat în replică peste 40 de rachete sol-aer, majoritatea după ce atacul deja se încheiase.

 

Rachetele au fost lansate de pe platformele britanice, franceze și americane din Marea Roșie, Golful Persic și Estul Mării Mediterane și și-au atins țintele la ora locală 4:00.

McKenzie a specificat și că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată de forțele aeriene siriene și că nu există niciun indiciu că sistemul aerian de apărare rus ar fi fost implicat. El a adăugat și că toate rachetele și-au atins țintele și toate avioanele s-au întors în siguranță.

Sursa: Adevarul
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.