FB Promo
BCE a suplimentat fondul de urgenta pentru Grecia. Wolfgang Schauble vrea un Grexit temporar
Vizite: 956
17 iulie 2015
BCE a suplimentat fondul de urgenta pentru Grecia. Wolfgang Schauble vrea un Grexit temporar
BCE a suplimentat fondul de urgenta pentru Grecia. Wolfgang Schauble vrea un Grexit temporar
Share |

Vești bune pentru Grecia. Banca Centrală Europeană a decis astăzi să suplimenteze fondul de urgență cu 900 de milioane de euro. Dispare astfel, pe termen scurt, pericolul ca instituțiile financiare să rămână fără lichidități. Mai mult, surse de la Atena transmit că băncile ar putea fi redeschise luni. De asemenea, până mâine la prânz s-ar putea definitiva și împrumutul intermediar de 7 miliarde de euro promis Greciei pentru a-și acoperi nevoile financiare imediate. Luni, Grecia trebuie să plătească o datorie de 3 miliarde și jumătate de euro către Banca Centrală Europeană. Pe de altă parte, însă, ministrul german de Finanțe susține în continuare un Grexit temporar, o ieșire a Greciei din zona euro pentru 5 ani, relateaza Digi24.

Banca Centrală Europeană susține evaluarea Fondului Monetar Internațional și anume că, în situația actuală, sunt șanse minime ca Grecia să-și poată plăti datoriile în întregime, motiv pentru care trebuie căutată o soluție. Deocamdată, singura veste bună este ridicarea plafonului pentru fondul de urgență pus la dispoziția băncilor.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.