FB Promo
Avertismentul ambasadorului SUA dupa succesul la locale a unor candidati penali
Vizite: 900
9 iunie 2016
Avertismentul ambasadorului SUA dupa succesul la locale a unor candidati penali
Avertismentul ambasadorului SUA dupa succesul la locale a unor candidati penali
Share |

Hans Klemm și-a exprimat îngrijorarea și nedumerirea cu privire la rezultatele alegerilor locale, în urma cărora mai mulți candidați cu dosare penale, inlcusiv pentru fapte de corupție, au fost validați la urne. E un mesaj periculos pentru SUA și ceilalți parteneri ai României, susține diplomatul, care nu a scăpat ocazia de a le aminti românilor că, totuși, DNA a devenit un exemplu de bune practici la nivel internațional, relateaza Digi24.

"Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari", a afirmat, miercuri, ambasadorul american la București, Hans Klemm, citat de Agerpres.

Diplomatul, totodată, că nu îi este ușor să deslușească opțiunile majorității alegătorilor: "Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție".

Cu această ocazie, oficialul a lansat partidelor un apel, de a selecta oameni "care vor reprezenta România viitorului", amintind totodată audienței că "România a fost o insulă de stabilitate în această parte a lumii. (...) A fost văzută în regiune ca model pentru lupta împotriva corupției. (...) DNA a fost rugată de alte țări să asigure asistență în ceea ce privește lupta împotriva corupției", a precizat Klemm.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.