FB Promo
Audierea candidatilor pentru postul de procuror-sef european | Laura Codruta Kovesi audiata ultima | Transmisie LIVE VIDEO
Vizite: 3122
26 februarie 2019
Audierea candidatilor pentru postul de procuror-sef european | Laura Codruta Kovesi audiata ultima | Transmisie LIVE VIDEO
Audierea candidatilor pentru postul de procuror-sef european | Laura Codruta Kovesi audiata ultima | Transmisie LIVE VIDEO
Share |

Candidații pentru primul post de procuror-șef european pentru infracțiuni împotriva bugetului UE vor fi audiați de către Comisiile pentru libertăți civile și control bugetar. Procurorul-șef european va conduce Parchetul European (EPPO) care se așteaptă să fie operațional până la finalul anului 2020. Marți, în timpul unei audieri publice organizate de Comisia pentru libertăți civile, la care va participa și Comisia pentru control bugetar, deputații îi vor avea în față pe cei trei candidați selecționați (în ordine alfabetică), Jean-François Bohnert din Franța, Laura Codruța Kövesi din România și Andres Ritter din Germania.

Transmisie LIVE VIDEO:

Procurorul-șef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European și Consiliu.

Când: marți 26 februarie, 16.30-20.15 (ora României)

Unde: clădirea József Antall, sala 4Q2 a Parlamentului European din Brussels

Întâlnirea va putea fi urmărită în direct aici.

Informații suplimentare despre Parchetul European

Parchetul European va fi un birou independent însărcinat cu investigarea, urmărirea și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră de TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor va putea fi extinsă în viitor pentru a include, de exemplu, activități teroriste.

Până în acest moment, 22 de state membre s-au alăturat Parchetului European. Cele cinci state care nu participă încă (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca) se vor putea alătura în orice moment. 

Parchetul European va avea sediul central în Luxemburg si va fi compus dintr-un procuror-șef și un colegiu de procurori din toate țările participante. Aceștia vor coordona investigațiile curente desfășurate de către procurorii delegați în fiecare stat participant.

Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.