FB Promo
Atentionare MAE de calatorie in Ucraina
Vizite: 1095
26 ianuarie 2016
Atentionare MAE de calatorie in Ucraina
Atentionare MAE de calatorie in Ucraina
Share |

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în Ucraina, în perioada imediat următoare, după ce autoritățile ucrainene au anunțat apariția unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, potrivit unui comunicat al MAE, relateaza Digi24.

Ministerul a enumerat mai multe măsuri de precauție care pot fi luate de românii care totuși trebuie să călătorească în Ucraina. 

„În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetățenii români trebuie să ia măsuri de precauție necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măștilor de protecție, atenție sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate", precizează sursa citată.

Cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88.

De asemenea, ministerul recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://www.insp.gov.ro/sites/cnscbt,http://kiev.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță", care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS.

În Ucraina, după anunțul autorităților, au fost închise mai multe unități de învățământ din mai multe orașe, inclusiv Kiev.

Sursa: Digi24
Foto: digi24.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.