FB Promo
Alerta de poluare la Madrid | Masinile nu mai au voie sa parcheze in centrul capitalei spaniole
Vizite: 893
7 decembrie 2015
Alerta de poluare la Madrid | Masinile nu mai au voie sa parcheze in centrul capitalei spaniole
Alerta de poluare la Madrid | Masinile nu mai au voie sa parcheze in centrul capitalei spaniole
Share |

Autoritățile din Madrid se luptă de aproape o lună cu un nivel alarmant de poluare. De trei ori până acum în ultimele două săptămâni, parcarea autovehiculelor în centrul orașului a fost interzisă, iar oficialii locali ar putea decide să impună un regim de circulație în funcție de numărul de înmatriculare al autovehicului. Este pentru prima dată în istoria Madridului când ar putea fi introduse asemenea restricții, relateaza Digi24.

Stațiile de măsurare a calității aerului arată zi de zi depășiri ale limitelor maxime admise la toate categoriile de noxe. În disperare de cauză, autoritățile locale au impus o limită de viteză de 70 de km la oră pentru traficul din Madrid și au interzis parcarea autovehiculelor în zona centrală, cu excepția locurilor din parcările subterane.

Locuitorii din Madrid au mai fost sfătuiți să lase acasă automobilele personale și să folosească sistemul de transport în comun. Primăria din Madrid se gândește acum să treacă la o a treia fază de restricții și să introducă circulația alternativă a mașinilor în funcție de numărul de înmatriculare - par sau impar.

Edilii dau asigurări că toate aceste măsuri restrictive nu vor da peste cap viața locuitorilor din Madrid. Asta pentru că sistemul de transport în comun are capacitatea de a-i prelua fără probleme pe cei 6 milioane de locuitori ai capitalei Spaniei.

Sursa: Digi24
Foto: newmadrid-tours.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.