FB Promo
Alegeri Ungaria: Partidul lui Viktor Orban, Fidesz, invins la Budapesta si in mai multe orase mari
Vizite: 821
14 octombrie 2019
Alegeri Ungaria: Partidul lui Viktor Orban, Fidesz, invins la Budapesta si in mai multe orase mari
Alegeri Ungaria: Partidul lui Viktor Orban, Fidesz, invins la Budapesta si in mai multe orase mari
Share |

Partidul Fidesz, de orientare național-conservatoare, al premierului ungar Viktor Orban a fost învins duminică în alegerile locale în capitala Budapesta de opoziția unită în jurul unui singur candidat, de centru-stânga, potrivit rezultatelor parțialei, relateaza Digi 24.

Conform rezultatelor parțiale publicate duminică seară de Biroul Electoral Național, opoziția se află, de asemenea, în frunte în aproximativ 10 dintre cele mai mari 23 de orașe ale țării, în timp ce Fidesz ar trebui să păstreze un număr mare de primării în orașele mici, informează Mediafax.

Partidele de opoziție sunt, de asemenea, pe cale să obțină majoritatea în Adunarea Generală de la Budapesta, respectiv 17 membri, comparativ cu 14 delegați ai alianței lui Viktor Orban, Fidesz-Partidul Creștin Democrat, și doi independenți.

Budapesta găzduiește aproximativ o cincime din populația de 10 milioane a Ungariei, dar generează mai mult de o treime din producția sa economică și joacă un rol foarte important în toate domeniile vieții naționale.

În urma numărării a 62% din buletinele de vot, opozantul Gergely Karacsony a câștigat 50% din voturi în fața primarului în exercițiu și candidat al puterii, Istvan Tarlos (44,93%), care a condus capitala Ungariei din 2010.

Istvan Tarlos l-a contactat telefonic pe adversarul său pentru a-l felicita, a declarat un purtător de cuvânt al lui Gergely Karacsony, potrivit AFP.

Rezultatul de la Budapesta nu este chiar o surpriză, Fidesz devenise mai puțin influent în capitală, iar opoziția a reușit să se coalizeze și să se prezinte cu un candidat unic. Și în marile orașe ale Ungariei opoziția este favorită, nu numai la Budapesta. Partidul Fidesz al premierului Viktor Orban este puternic, în schimb, în provincie, cu precădere în zonele rurale.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.