FB Promo
A decedat „parintele” proiectului Dacia Logan
Vizite: 1713
10 decembrie 2019
A decedat „parintele” proiectului Dacia Logan
A decedat „parintele” proiectului Dacia Logan
Share |

Gerard Detourbet, cel care a stat la baza conceptului low-cost în cadrul grupului francez Renault și s-a ocupat de proiectul care a devenit ulterior Dacia Logan, a încetat din viață săptămână trecută la vârsta de 73 de ani, relateaza Digi 24.

Fostul matematician a devenit la începutul anilor 1990 un pion important la Renault, atât de important încât creația sa a devenit astăzi un element important al grupului Renault, care profită de creșterea mărcii Dacia în ultimii ani, atât în termeni de volume de vânzări, dar și de profit.

„În 1995, cucerirea Europei era terminată și am propus comitetului director să ne reformulăm axa strategică prin internaționalizarea Renault”, a declarat directorul de atunci al Renault, Louis Schweitzer.

În acest sens, o echipă specială compusă din Gérard Detourbet și alți membri ai Renault s-au ocupat de proiectul X90, care a devenit ulterior Dacia Logan.

 Detourbet era renumit pentru faptul că este un om care spunea ceea ce gândea și care nu avea nimic de pierdut. După ce a preluat dosarul Dacia, acesta a devenit ceea ce este în prezent: o marcă care reprezintă 40% din vânzările grupului Renault.

Uzina de la Mioveni a fost relansată odată cu introducerea în producție a modelului Logan, cel care la începutul anilor 2000 a inițiat noul concept „design to cost”, care plasează pe prima prioritate „costurile” în dezvoltarea unui automobil.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

În primele nouă luni, un număr de 563.268 de autoturisme și utilitare marca Dacia au fost vândute la nivel mondial.

Sursa: Digi 24
Foto: Dacia Renault
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.