FB Promo
20 de femei au intrat in politica in Arabia Saudita, dupa primele alegeri la care au putut candida si vota
Vizite: 696
15 decembrie 2015
20 de femei au intrat in politica in Arabia Saudita, dupa primele alegeri la care au putut candida si vota
20 de femei au intrat in politica in Arabia Saudita, dupa primele alegeri la care au putut candida si vota
Share |

20 de femei au fost alese în consilii locale în Arabia Saudită după alegerile municipale de sâmbătă din Regatul Saudit în care femeile au avut pentru prima dată dreptul să voteze și să candideze, potrivit rezultatelor oficiale publicate luni, relatează DPA, citat de Agerpres, relateaza Digi24.

Rezultatul alegerilor marchează un progres în regatul conservator în care femeile nu au încă dreptul să aibă permis de conducere.

Ministrul afacerilor municipale și rurale și șeful Comisiei Electorale Centrale, Abdullatif bin Abdulmalik Al-Al-Sheikh, a anunțat duminică că 2.106 de candidați au obținut posturi în urma alegerilor la care s-a înregistrat o prezență la vot de 47%. Circa 702.000 de saudiți au votat sâmbătă, între care 106.000 de femei din cele 130.000 înregistrate, o participare în rândul femeilor de circa 82%.

Este pentru prima dată în istoria Arabiei Saudite când femeile au avut dreptul să voteze și să candideze.

Femeile au câștigat în mai multe zone ale țării din Golf între care capitala Riad, centrul comercial Jeddah, regiunea sfântă Mecca, provincia de nord al-Jawf și provincia de est al-Ihsa, a informat agenția de presă oficială SPA.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.