FB Promo
10.000 de oameni au iesit in strada pentru a-i cere demisia premierului Islandei
Vizite: 1055
5 aprilie 2016
10.000 de oameni au iesit in strada pentru a-i cere demisia premierului Islandei
10.000 de oameni au iesit in strada pentru a-i cere demisia premierului Islandei
Share |

Sunt 24 de ore de când a izbucnit cel mai mare scandal financiar din istorie, la nivel global, care duce la suspiciuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Și deja au început să apară și primele efecte. Mii de oameni au ieșit în stradă la Reikyavik, pentru a-i cere demisia premierului Islandei, vizat de o anchetă jurnalistică fără precedent. „Dosarele Panama” se numește ancheta, care a scos la iveală peste 11 milioane de documente, ce dezvăluie conturile ascunse prin intermediul unor companii offshore de cei mai bogați și mai puternici oameni ai planetei, relateaza Digi24.

Zece mii de oameni au ieșit în fața clădirii parlamentului islandez din Reykjavik ca să ceară demisia premierului. Oamenii au venit înarmați cu fluiere și tobe.

Furia populară s-a declanșat după ce șeful executivului islandez a refuzat categoric să demisioneze din funcție în ciuda dezvăluirilor făcute de presă.

Sigmundur David Gunnlaugsson, premierul Islandei: „Cu siguranță nu voi demisiona pentru că ceea ce am văzut este faptul că soția mea și-a plătit întotdeauna taxele. Am văzut, de asemenea, că ea a evitat orice conflict de interese prin faptul că nu a investit în companii islandeze atât timp cât eu sunt în politică. În sfârșit, am văzut că eu am fost dispus să pun interesele poporului islandez înainte de toate chiar dacă acest lucru este în dezavantajul familiei mele. ”

Din Dosarele Panama reiese că prim-ministrul a folosit serviciile Mossack Fonseca pentru a ascunde investiții de milioane de dolari în băncile din Islanda prin companii conduse de soția lui. Premierul islandez a fost abordat prima dată în martie de jurnaliștii suedezi care i-au luat un interviu pentru televiziunea națională în legătură cu afacerile sale. Iritat de întrebări, premierul a întrerupt brusc interviul.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.