FB Promo
Imparatul Japoniei abdica. Guvernul nipon a adoptat actul normativ necesar
Vizite: 684
19 mai 2017
 Imparatul Japoniei abdica. Guvernul nipon a adoptat actul normativ necesar
Imparatul Japoniei abdica. Guvernul nipon a adoptat actul normativ necesar
Share |
Împăratul Akihito al Japoniei, care are 83 de ani, a decis să renunțe la tron în favoarea prințului moștenitor Naruhito. Este pentru prima dată în ultimii aproape 200 de ani când împăratul Japoniei abdică.  Cabinetul nipon a aprobat vineri actul normativ care îi permite împăratului să-i lase tronul prințului moștenitor, informează agenția de știri Kyodo, relateaza Digi24.
 
Se va întâmpla efectiv în decembrie 2018, când împăratul va împlini 85 de ani. 
 
În Japonia, legea nu menționează actul abdicarii, iar împăratul trebuie să-și îndeplinească rolul până la moarte. Pentru ca împăratul să poată renunța la Tronul Crizantemei, este nevoie de schimbarea legii, o schimbare care trebuie aprobată de Parlament și care deja a declanșat dezbateri în țară.
 
În august anul trecut, împăratul Japoniei a avut o alocuțiune televizată în care a dat de înțeles că dorește să abdice din cauza vârstei înaintate și a sănătății șubrede.

A fost al doilea discurs televizat al său în cei 27 de ani de domnie de până atunci, după cel din martie 2011 când Japonia a fost lovită de un cutremur și un tsunami devastator.

În cele zece minute de declarații înregistrate a vorbit despre rolul, despre resposabilitățile împăratului și despre felul în care își mai poate face datoria atunci când are deja o vârstă și probleme de sănătate: o operație pe inimă și un diagnostic de cancer de prostată.

 

 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.