FB Promo
Dupa ce a devastat regiuni mari din America, Uraganul Dorian va ajunge si in Europa
Vizite: 580
7 septembrie 2019
 Dupa ce a devastat regiuni mari din America, Uraganul Dorian va ajunge si in Europa
Dupa ce a devastat regiuni mari din America, Uraganul Dorian va ajunge si in Europa
Share |

Uraganul care a devastat Bahamas și a lovit sudul Statelor Unite (Florida, Carolina de Sud și de Nord) va ajunge, într-un final, la destinația finală: Europa. Deși sună implauzibil, uraganul ar călători de-a latul Oceanului Atlantic, moment în care își va pierde mult din capacitate și din caracteristicile de uragan, ajungând retrogadat la stadiul de simplă furtună, relatează Digi 24.

Ajuns în apropierea continentului nostru, Dorian își va fi pierdut puterea, anunță meteorologii, fiind nu mai mult de o furtună, un ex-uragan. Paradoxal, venirea uraganului ar putea aduce o vreme călduță, de început de toamnă în unele părți ale Europei.
 
Puterea uraganelor depinde de cât de mult suflă vântul în atmosfera superioară. Atunci când vântul lipsește în acea porțiune de atmosferă, uraganele au o putere disproporționată. Pentru că nu există mișcare nici deasupra dar nici sub uragan, imensa furtună aproape că stă pe loc, ceea ce duce la distrugeri precum cele văzute în Bahamas în timpul acestei săptămâni.
 
Însă, cu cât uraganul avansează spre nord, cu atât se mișcă mai repede, ceea ce îi scade din putere – o dată ce părăsește apele calde din zona tropicală, el devine mai slab și își pierde caracteristicile de furtună tropicală și devină o furtună obișnuită. Coform modelelor meteorologilor, Dorian va ajunge în zona Europei de nord (Scandinaviei) la mijlocul săptămânii următoare.
 
Venirea sa în Europa, însă, permite unor curenți de aer cald dinspre Insulele Azore să ajungă pe continent, fapt ce va duce la o vreme plăcută în zone ale centrului continentului. În nord-vest, în zona Marii Britanii și Scandinaviei, rămășițele lui Dorian vor aduce vânt puternic și ploi reci.
 
Cel puțin șapte persoane au murit după ce uraganul Dorian a devastat arhipelagul Bahamas, a informat premierul Hubert Minnis, care a avertizat că bilanțul ar putea să crească, relatează site-ul postului CNN.
 
Imaginile cu dezastrul lăsat în urmă de uraganul Dorian sunt greu de privit – sute de case și proprietăți au fost distruse, dar cele mai dureroase sunt pierderile de vieți omenești.
Sursa: Digi 24
Foto: Guliver/GettyImages
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.