FB Promo
Disperare in Venezuela. Banii nu mai au valoare
Vizite: 1271
19 decembrie 2016
 Disperare in Venezuela. Banii nu mai au valoare
Disperare in Venezuela. Banii nu mai au valoare
Share |

În Venezuela, criza pare fără ieșire. Rămași deja fără majoritatea produselor de bază și nevoiți să stea la cozi uriașe pentru a face rost de mâncare, oamenii s-au trezit acum și cu bani fără valoare în buzunar. Guvernul a retras pe neașteptate bancnota cu cea mai mare valoare. Magazinele nu mai primesc aceste bancnote și doar câteva bănci mai acceptă să le schimbe. Proteste și jafuri au avut loc în mai multe orașe, iar opoziția spune chiar că trei oameni și-au pierdut viața în incidente, relateaza Digi24.

Mulțimi de oameni aflați la limita răbdării au așteptat cu orele în fața Băncii Centrale din Maracaibo, ca să schimbe sacoșe întregi de bani deveniți inutili.

Președintele Nicolas Maduro a anunțat acum o săptămână retragerea din circulație a bancnotei de 100 de bolivari, folosită în trei sferturi din tranzacții. Le-a dat însă venezuelenilor doar câteva zile să-și schimbe banii vechi, iar de ieri o mai puteau face doar la câteva bănci.

Bancnota de 500 de bolivari, care ar trebui să o înlocuiască pe cea veche, ar fi trebuit să fie pusă în circulație joi, dar întârzie să apară, complicând lucrurile și mai mult.

Potrivit oficialilor FMI, inflația a ajuns la 470% anul acesta în Venezuela. Președintele Nicolas Maduro are propria variantă pentru dezastru - spune că economia țării sale este asfixiată de mafia internațională condusă de Statele Unite, iar retragerea bancnotei de 100 de bolivari a fost o măsură pentru combaterea acesteia.

Sursa: Digi24
Foto: Tert.am
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.