FB Promo
Acord in UE pentru trimiterea de forte rapide de interventie
Vizite: 982
15 noiembrie 2016
 Acord in UE pentru trimiterea de forte rapide de interventie
Acord in UE pentru trimiterea de forte rapide de interventie
Share |

Uniunea Europeană a ajuns la un acord luni asupra unui plan pentru apărare care i-ar putea permite, pentru prima dată, să trimită forțe rapide de intervenție în străinătate, relatează Reuters. Europa pare să-și revizuiască strategia de apărare, în condițiile victoriei lui Donald Trump în alegerile din SUA, notează News.ro si Digi24.

Planul stabilit de miniștrii de Externe și ai Apărării din UE i-ar putea permite blocului să trimită forțe pentru stabilizarea unei crize înainte ca forțele ONU de menținere a păcii să poată prelua controlul asupra situației.

Potrivit Reuters, planul confirmă intenția Europei de a acționa fără Statele Unite, dacă va fi nevoie.

„Europa trebuie să poată să acționeze pentru propria sa securitate. Acest lucru îi va permite Europei să se îndrepte spre autonomia sa strategică”, a spus ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian.

El a condus, alături de Germania și de șefa diplomației UE, Federica Mogherini, eforturile pentru o independență sporită față de Washington.

Sursa: Digi24
Foto: teleSUR
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.