FB Promo
„Capitala” ISIS este sub asediu
Vizite: 1840
7 noiembrie 2016
 „Capitala” ISIS este sub asediu
„Capitala” ISIS este sub asediu
Share |

Auto-proclamata capitală a organizației teroriste Stat Islamic este, de noaptea trecută, sub asediu. Orașul Rakka din Siria este atacat de 30.000 de rebeli sirieni, care sunt ajutati de Statele Unite. Jihadiștii au ocupat localitate acum doi ani și au transformat-o în centru de comandă. Civilii au fost sfătuiți să evite zonele în care știu că sunt militanți ISIS, semn că urmează lupte crâncene, relateaza Digi24.

Bătălia „Furia Eufratului” a fost declanșată noaptea trecută. Într-o primă etapă se încearcă eliberarea provinciei Rakka, pentru izolarea orașului, apoi cucerirea acestuia. 30.000 de mii de luptători, majoritatea kurzi, dar și arabi, asirieni, armeni si turkmeni, vor fi aruncați în lupta pentru cucerirea autoprocalmatei capitale a grupării Stat Islamic. Ei vor primi sprijin din partea coaliției internațioale condusă de Statele Unite, dar la care, la cererea militanților kurzi, Turcia nu va participa.

Orașul sirian Rakka se află în mâinile jihadiștilor din iunie 2014, când a fost numit capitala autoproclamatului califat islamic în Irak și Levant. De aici sunt coordonate majoritatea acțiunilor întreprinse de militanții grupării teroriste.

Declanșarea acestei ofensivei este posibilă și după ce coaliția care luptă pentru eliberarea Mosului a reușit să închidă culoarul care făcea legătura între cele două fiefuri ale grupării jihadiste. Iar bătălia pentru Mosul întră în cea de-a patra săptămână. Coaliția formată din aproximativ de 50.000 de militari irakieni, luptători kurzi, suniți și membri ai milițiilor șiite au eliberat până acum zeci de sate din mâinile teroriștilor, iar la începutul acestei săptămâni au reușit să intre în Mosul și să-i încolțească pe jihadiști.

Sursa: Digi24
Foto: Gaziantep Mega Haber
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.