FB Promo
„Casti albastre” in Ucraina. Presedintele Porosenko vrea o misiune de mentinere a pacii sub mandat ONU
Vizite: 1052
20 februarie 2015
„Casti albastre” in Ucraina. Presedintele Porosenko vrea o misiune de mentinere a pacii sub mandat ONU
„Casti albastre” in Ucraina. Presedintele Porosenko vrea o misiune de mentinere a pacii sub mandat ONU
Share |

Europa este cu ochii pe Ucraina, unde luptele continuă, în ciuda acordului de pace semnat acum o săptămână. Rebelii nu dau înapoi și cel puțin 14 soldați au murit în 24 de ore. Separatiștii au lansat un atac împotriva armatei în apropierea portului strategic Mariupol, unde își întăresc pozițiile. Liderii Rusiei, Germaniei, Franței și Ucrainei au discutat joi situația, dar fără folos pentru militarii Kievului, care îndură lipsuri teribile. Pe de altă parte, președintele Petro Poroșenko și-ar dori trupe ONU pe teritoriul Ucrainei, relateaza Digi24.

Între timp, președintele Petro Poroșenko a cerut Națiunilor Unite organizarea unei misiuni de menținere a păcii în estul țării. Liderul de la Kiev vrea ca trupele ONU să acționeze sub mandat din partea Consiliului de Securitate, dar ideea este respinsă de Rusia.

„Suntem convinși că ar fi cea mai bună și eficientă garanție pentru securitate, într-o situație în care promisiunile pentru pace nu sunt respectate de Rusia și de cei pe care îi susține”, a spus Petro Poroșenko, președintele Ucrainei.

„Dacă vor să trimită forțe de menținere a păcii, nu suntem împotriva acestui lucru, să-i trimită”, a replicat Eduard Basurin, lider al separatiștilor.

Separatiștii susțin că numai în luptele din Debalțeve au fost uciși 3.500 de militari ai Kievului. De la declanșarea conflictului, în urmă cu aproape un an, peste 5.600 de oameni și-au pierdut viața în estul Ucrainei.

 

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.