FB Promo
Situatia din Ucraina - Separatistii prorusi resping acordul de la Geneva privind solutionarea crizei: Guvernul de la Kiev este "ilegitim"
Vizite: 1562
18 aprilie 2014
Situatia din Ucraina - Separatistii prorusi resping acordul de la Geneva privind solutionarea crizei: Guvernul de la Kiev este
Situatia din Ucraina - Separatistii prorusi resping acordul de la Geneva privind solutionarea crizei: Guvernul de la Kiev este "ilegitim"
Share |

Separatiștii proruși din Donețk au anunțat vineri că nu vor evacua instituțiile guvernamentale ocupate, într-un gest de sfidare față de autoritățile de la Kiev și care riscă să amenințe acordul internațional de la Geneva în vederea soluționării crizei din Ucraina.

Aleksandr Gnezdilov, purtătorul de cuvânt al separatiștilor, care au proclamat "Republica Populară Donețk" în estul Ucrainei, a declarat că guvernul de la Kiev este "ilegitim", iar militanții vor evacua instituțiile ocupate când Executivul ucrainean va demisiona, relatează BBC News online.

De altfel, situația rămâne tensionată vineri în estul Ucrainei, unde au fost semnalate schimburi de focuri. Potrivit agenției Interfax-Ucraina, parașutiștii ucraineni au deschis focul împotriva unor protestatari, care au ridicat baricade la Serheevka, în regiunea Donețk.

Rusia, Ucraina, Uniunea Europeană și SUA au ajuns, joi, la Geneva, la un acord privind măsuri "în etape" pentru detensionarea crizei din Ucraina, măsuri care să includă abținerea de la violențe.

Sursa: Medifax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.