FB Promo
Lituania își dezvăluie prioritățile pentru președinția UE
Vizite: 2614
5 iulie 2013
Lituania își dezvăluie prioritățile pentru președinția UE
Lituania își dezvăluie prioritățile pentru președinția UE
Share |

 Stabilitatea financiară, creșterea economică, locurile de muncă și cooperarea cu vecinii și partenerii strategici vor fi prioritățile președinției lituaniene a Consiliului UE, care va dura șase luni. Președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, a prezentat planurile țării sale în plenul Parlamentului European, pe 3 iulie.


„Numai asigurând puterea financiară a Europei, ameliorând competitivitatea acesteia și consolidând creșterea putem crea locuri de muncă și recâștiga încrederea publică în proiectul european”, a spus dumneaei.
 
Președinta a prezentat Parlamentului prioritățile președinției lituaniene a Consiliului UE:
 
consolidarea uniunii monetare și crearea uniunii bancare
stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă
realizarea unor acorduri de liber schimb cu Japonia, zona mediteraneană și SUA și consolidarea cooperării dintre UE și partenerii săi estici.

„Lituania preia președinția UE într-un moment în care trebuie să ne concentrăm pe rezultate”, a spus președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.
 
Sper că președinția lituaniană a UE va marca un pas decisiv în crearea unei comunități energetice europene autentice”, a spus liderul PPE, francezul Joseph Daul, arătând și necesitatea implementării acordurilor pentru bugetul pe termen lung și politica agricolă.
 
Liderul S&D, austriacul Hannes Swoboda, a spus că se așteaptă ca președinția lituaniană să ajute în depășirea separării dintre nord și sud. „Pentru noi, succesul președinției este legat de apărarea dimensiunii sociale”, a adăugat dumnealui.
Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.