FB Promo
Ce este certificatul lingvistic european?
Vizite: 1608
15 iulie 2013
Ce este certificatul lingvistic european?
Ce este certificatul lingvistic european?
Share |

 Certificatul Lingvistic European este un premiu care încurajează inițiativa în domeniul predării și învățării limbilor, prin recompensarea tehnicilor inovatoare de predare,  difuzarea informațiilor privind existența acestora și promovarea bunelor practici în acest domeniu. Premiul se adresează tuturor tipurilor de educație și formare, indiferent de vârsta celor care învață sau predau și de metodele utilizate, obiectivul său principal fiind stimularea învățării în contexte și cu instrumente creative și susținerea noului în această zonă educațională.

 
Prin sprijinirea, la nivel local și național, a proiectelor care promovează dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi diferite de limba maternă, Certificatul urmărește să ridice standardele lingvistice în toată Europa.
 
Premiul se acordă anual celor mai bune proiecte lingvistice sau cu componentă lingvistică elaborate în fiecare dintre țările participante. Procedura de decernare este coordonată de Comisia Europeană, însă este administrată de statele membre, ale căror jurii naționale decid asupra criteriilor de selecție detaliate.
 
În România, competiția din 2013, finalizată cu acordarea Certificatelor Europene, a fost lansată la 1 iulie. Ca și în 2012, se vor acorda premii atât pentru proiecte, cât și pentru cadre didactice și profesioniști din mediul academic și preuniversitar (distincții individuale).
 
Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.