FB Promo
Romania participa la a 63 a editie a Festivalului de film de la Berlin
Vizite: 1741
4 februarie 2013
Romania participa la a 63 a editie a Festivalului de film de la Berlin
Romania participa la a 63 a editie a Festivalului de film de la Berlin
Share |

 Pelicula românească 'Poziția copilului', în regia lui Călin Peter Netzer, concurează pentru Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, care dă startul pe 7 februarie celei de-a 63-a ediții a celei mai importante competiții de producții de film din întreaga lume.

 
Filmul 'Poziția copilului' vorbește cu emoție dar și cu umor despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi, relatează ICR Berlin într-un comunicat de presă. 
 
Protagoniști sunt Luminița Gheorghiu ('Moartea domnului Lăzărescu') și Bogdan Dumitrache ('Din dragoste cu cele mai bune intenții'). Din distribuția filmului mai fac parte Natașa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu și Vlad Ivanov. 
 
Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu, cunoscutul romancier, scenarist ('Marfa și banii', 'Moartea domnului Lăzărescu') și regizor român ('Felicia, înainte de toate') și de Călin Peter Netzer. Netzer a mai regizat lungmetrajele 'Maria' și 'Medalia de onoare', filme apreciate pe plan internațional. 
 
Sursa: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.