FB Promo
Nominalizarile la premiile Gopo 2013 | VIDEO
Vizite: 1955
26 februarie 2013
Nominalizarile la premiile Gopo 2013 | VIDEO
Nominalizarile la premiile Gopo 2013 | VIDEO
Share |

Filmele "Toată lumea din familia noastră" regia Radu Jude, "Despre oameni și melci" regia Tudor Giurgiu, "Visul lui Adalbert" regia Gabriel Achim și "Undeva la Palilula" regia Silviu Purcărete sunt lungmetrajele nominalizate în cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Potrivit unui comunicat emis marți de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea evenimentului, autorii celor patru filme - Radu Jude, Tudor Giurgiu, Gabriel Achim și Silviu Purcărete - concurează și pentru statueta care răsplătește Cea mai bună regie.

În total, 61 de filme românești lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2012 au intrat în cursa pentru nominalizările celei de-a șaptea ediții a Premiilor Gopo care va avea loc pe 25 martie, la Opera Națională din București.

La solicitarea regizorului Cristian Mungiu, organizatorii și juriul au decis să nu ia în considerare pelicula "După dealuri" pentru nominalizările din acest an. De asemenea, considerând că nu are suficiente opțiuni, juriul a hotărât să nu acorde nici o nominalizare la categoria "Cea mai bună actriță într-un rol principal".

Mihaela Sîrbu ("Toată lumea din familia noastră"), Tamara Buciuceanu-Botez ("Toată lumea din familia noastră"), recompensată cu Premiul Gopo pentru întreaga activitate în 2012, Alina Berzunțeanu ("Despre oameni și melci") și Ozana Oancea ("Visul lui Adalbert") sunt nominalizate la Premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

 

Sursa: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.