FB Promo
Gospel Fără Bariere, Ediția a II-a
Vizite: 4865
17 ianuarie 2013
Gospel Fără Bariere, Ediția a II-a
Gospel Fără Bariere, Ediția a II-a
Share |
Asociația Culturală TGP organizează în 16-17 februarie ediția a doua Gospel Fără Bariere. O întâlnire muzicală dincolo de limite.
 
Conceptul acestui proiect inedit este un week-end cu o singură zi de repetiții și trei concerte, dintre care primele două cu circuit închis, în locuri unde oamenii se află în situații de izolare, marginalizare, dificultate sau speciale, în care nu se pot deplasa la un spectacol. Gospel Fără Bariere este "o întâlnire muzicală dincolo de limite" fiindcă duce muzica dincolo de spațiile convenționale de spectacol, trecând în același timp dincolo de barierele unor prejudecăți. 
 
"Filosofia proiectului nostru este că toți oamenii au nevoia și dreptul de a se bucura de frumos, că muzica bucură sufletul oricui, oricând și oriunde și că muzica este o comunicare autentică între toți oamenii. Cântatul în cor este o comunicare de la inimă la inimă, iar bucuria împărtășită de coriști și public devine un mijloc de comuniune și un prilej de a realiza egalitatea oamenilor, dincolo de rolurile și limitele sociale care îi despart", ne-a explicat dirijorul Dominic Samuel Fritz, președintele Asociației. 
 
La ediția a II-a sâmbătă, 16 febr. între orele 10 - 17.30 la Liceul Lenau va avea loc un atelier de muzică gospel, urmat de un prim concert în aceeași seară la Satul de Copii Rudolf Walther. Duminică, 17 febr. la prânz este programat un concert la Spitalul Județean Timișoara, iar proiectul se încheie cu un concert public cu intrare liberă la Colegiul de Artă "Ion Vidu" la ora 19.30. 
 
Participarea la atelier este liberă, nu se cere experiență sau pregătire muzicală, nu se fac audiții și selecții. "Nu căutăm talente, ci oameni entuziaști și curajoși, între 15 și 99 de ani", ne-au precizat organizatorii. Prezența este obligatorie la întregul program al celor două zile și coriștii trebuie să se înscrie în perioada 21 ian - 10 febr. pe site-ul www.timisoaragospelproject.ro
 
Proiectul "Gospel Fără Bariere" a fost lansat cu succes anul trecut în octombrie și a atras aproape o sută de participanți încă de la prima ediție. Coriștii au cântat pentru oamenii fără adăpost și pentru deținuții de la penitenciar și au mai susținut un concert la Palatul Baroc. 
 

 

Sursa: Timisoara gospel project
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.