FB Promo
Fotografia castigatoare la World Press Photo of the Year
Vizite: 2188
15 mai 2013
Fotografia castigatoare la World Press Photo of the Year
Fotografia castigatoare la World Press Photo of the Year
Share |

În urma recentelor discuții apărute în media privind autenticitatea fotografiei câștigătoare a trofeului World Press Photo of the Year din 2012, organizatorii competiției au supus imaginea unor analize specializate pentru a confirma integritatea fotografiei și a opri alte eventuale speculații.

Astfel, organizatorii World Press Photo au publicat un comunicat de presă pe site-ul oficial prin care punctează în detaliu concluziile experților în fotografie digitală, precizând că suedezul Paul Hansen, autorul imaginii în cauză, a "cooperat din nou în totalitate la investigația condusă de experții independenți".

"Am analizat imaginea RAW, furnizată de World Press Photo, și imaginea JPEG rezultată. Este evident că fotografia publicată a fost retușată în ceea ce privește culoarea și nuanța atât globale cât și locale. În afară de aceasta, totuși, nu am găsit nicio dovadă de manipulare sau compoziție fotografică semnificativă",
explică Dr. Hanry Farid, profesor de informatică la Universitatea Dartmouth din Statele Unite, cofondator și CTO (Chief Technology Officer) la Fourandsix Technologies & Kevin Connor, continuând prin infirmarea, însoțită de explicații, a analizelor asupra fotografiei care au circulat în presă.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.