FB Promo
Cristian Mungiu, in The New York Times | La genul de filme pe care le fac, nu am sanse la Oscar
Vizite: 2252
8 decembrie 2012
Cristian Mungiu, in The New York Times | La genul de filme pe care le fac, nu am sanse la Oscar
Cristian Mungiu, in The New York Times | La genul de filme pe care le fac, nu am sanse la Oscar
Share |

Regizorul român Cristian Mungiu a declarat că nu are "așteptări prea mari la Oscar", din cauza genului de filme pe care le face. Deși numele lui este strâns legat de decernarea premilor, cineastul nu a câștigat deocamdată niciunul, scrie New York Times, Relateaza B1 TV.

În 2008, filmul "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, era considerat unul dintre lungmetrajele favorite în cursa pentru premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", dar nu a fost nominaliazat de membrii cu drept de vot din Academia de film americană.

Cristian Mungiu, în vârstă de 44 de ani, se află din nou în acest an în cursa pentru Oscar. "După dealuri" este propunerea României la Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină.

“Nu mi se pare corect să am așteptări prea mari la Oscar, la genul de filme pe care le fac. Sper că oamenii vor viziona filmul și vor avea răbdarea necesară pentru a înțelege că acesta este un tip diferit de cinema, dar care rămâne tot cinema și că nu e nimic rău în asta”, a declarat Mungiu într-un interviu pentru NYT.

Sursa: B1 TV
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.