FB Promo
Corul Madrigal sarbatoreste 50 de ani de activitate printr-un concert la Ateneul Roman, pe 21 aprilie
Vizite: 2318
29 ianuarie 2013
Corul Madrigal sarbatoreste 50 de ani de activitate printr-un concert la Ateneul Roman, pe 21 aprilie
Corul Madrigal sarbatoreste 50 de ani de activitate printr-un concert la Ateneul Roman, pe 21 aprilie
Share |
Corul Național de Cameră Madrigal sărbătorește 50 de ani de activitate printr-un concert extraordinar cu temă pascală, pe care îl va susține pe 21 aprilie la Ateneul Român din București, informează un comunicat.
 
Concertul, desfășurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, va cuprinde lucrări cu un profund conținut spiritual, din repertoriul bizantin, clasic și contemporan românesc.
 
Corul Național de Cameră Madrigal, simbol al măiestriei interpretative corale românești, a luat ființă în 1963, iar timp de 47 de ani activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul ansamblului. În decursul unei jumătăți de veac, cu peste 4.100 de concerte susținute pe cele mai mari scene din țară și străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1.000 de capodopere aparținând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii românești și universale.
 

Corul Madrigal a fost declarat "bun al patrimoniului universal UNESCO" în 1992, la Paris. 

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.