FB Promo
Ce legatura are Iepurasul cu Pastele?
Vizite: 2455
7 mai 2013
Ce legatura are Iepurasul cu Pastele?
Ce legatura are Iepurasul cu Pastele?
Share |

În fiecare an, o dată cu Învierea Domnului, copiii așteaptă cu nerăbdare Iepurașul. Ce legătură are acesta cu Sărbătorile Pascale?

Legenda spune că simbolul iepurelui provine încă din vremea festivalurilor păgâne dedicate zeiței Eastre, zeița Lunii în țările din nordul Europei.  Eastre a găsit într-o iarnă o pasăre rănită pe câmp. Pentru a o scăpa de la moarte, zeița a transformat-o în iepuroaică însă i-a păstrat capacitatea de a depune ouă. Pentru a-i mulțumi binefăcătoarei sale, iepuroaica decora ouăle făcute și i le dăruia zeiței. Din această legendă s-a născut și tradiția ca iepurașul să aducă daruri copiilor.

Pentru prima dată, iepurașul apare menționat în cărți ca simbol al Paștelui și al fertilității, în jurul anului 1500, în Germania. Germanii sunt de altfel primii care au inventat dulciurile în formă de iepurași. În Franța și Germania au apărut și primele ouă de ciocolată.

Deși nu este un animal foarte impresionant, iepurele este un mesager sacru al divinității în multe culturi. În tradiția chineză, iepurele este o creatură care trăiește pe Lună, unde se ocupă cu măcinarea orezului, esența vieții.

 

Sursa: arq.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.