FB Promo
Universitatea din Bucuresti: Vrem sa le retragem titlurile de doctori lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Olguta Vasilescu
Vizite: 2471
15 decembrie 2015
Universitatea din Bucuresti: Vrem sa le retragem titlurile de doctori lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Olguta Vasilescu
Universitatea din Bucuresti: Vrem sa le retragem titlurile de doctori lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Olguta Vasilescu
Share |

Universitatea din București va retrage titlurile de doctor ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Olguța Vasilescu dacă va exista de la anul procedura legislativă care va permite universităților să facă asta. Asta susține rectorul Universității din București, Mircea Dumitru într-un interviu pentru Adevărul, relateaza Digi24.

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a semnat vineri, 11 decembrie 2015, ordinul aferent constituirii grupului de lucru pentru clarificarea cadrului instituțional și normativ privind controlul calității tezelor de doctorat și aspectele de etică a cercetării științifice.

Rectorul Universității din București a declarat pentru „Adevărul“ că dacă vor avea cadrul legislativ care să permită asta, atunci vor începe procedura de retragere a titlurilor de doctor în cazurile de plagiat dovedite prin analiza oficială a Comisiei de Etică din cadrul universității. În momentul de față există o analiză oficială în cazul fostului premier Victor Ponta, dar nu și în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. „De îndată ce legea ne va permite, vom demara procedura de retragere a titlurilor de doctor în cazurile tezelor fraudate. În momentul de față avem o analiză oficială a Comisiei de Etică în cazul tezei de doctorat („Curtea Penală Internațională“) a lui Victor Ponta. În cazul suspiciunilor de plagiat a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, nu avem o analiză oficială, doar o analiză realizată în nume personal a președintelui Comisiei de Etică, Marian Popescu. Când vom ști ce ne va permite legea, vom realiza și o analiză oficială. Practic, când va exista acest act normativ care ne va permite să facem asta, atunci vom face toate demersurile necesare pentru a retrage titlurile de doctor în cazurile dovedite de plagiat, însă mai întâi să vedem cum arată aceste reguli“, a spus rectorul Mircea Dumitru.

Sursa: Digi24
Foto: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.