FB Promo
Sinodul Mitropolitan Cluj: Hotararea CC privind religia in scoli, o mare nedreptate facuta educatiei
Vizite: 2899
13 noiembrie 2014
Sinodul Mitropolitan Cluj: Hotararea CC privind religia in scoli, o mare nedreptate facuta educatiei
Sinodul Mitropolitan Cluj: Hotararea CC privind religia in scoli, o mare nedreptate facuta educatiei
Share |

Sinodul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului consideră că hotărârea CC de a solicita acordul scris al părinților ca elevii să participe la orele de religie reprezintă "un regres" față de Legea educației și este "o mare nedreptate făcută educației copiilor și tinerilor".

"Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului își exprimă îngrijorarea față de campaniile tot mai agresive la care sunt supuși copiii și tinerii care învață în școlile din țara noastră, prin faptul că, în numele unei așa zise libertăți de gândire și de conștiință și a unei promovări a toleranței și a drepturilor ființei umane, reprezentanți ai societății civile cer tot mai insistent eliminarea obligativității predării religiei în școlile publice. Recenta hotărâre a CC, de a solicita acordul scris al părinților ca elevii să participe la orele de religie, reprezintă un regres față de actuala Lege a învățământului. Acest act este o mare nedreptate făcută tocmai copiilor și tinerilor care sunt beneficiarii orei de religie, prin faptul că aruncă în derizoriu și relativ preocuparea față de educația lor morală", se arată într-un comunicat transmis, joi, de reprezentanții Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceștia susțin că, privită simbolic, "o asemenea decizie împietează libertatea câștigată prin jertfa tinerilor din revoluția din decembrie 1989 și al cărei semn vizibil în spațiul public este ora de religie".

"Se știe că școlile noastre sunt agresate tot mai mult de tentația tutunului, a alcoolului, a drogurilor, a sexualității premature, a vulgarității de limbaj și a devierilor de comportament și că singurele autorități capabile să le stăvilească sunt familia, școala și Biserica. În acest context, religiei îi revine rolul principal de a-i învăța pe copii și pe tineri binele, să fie toleranți și să aibă discernământ, oferindu-le repere fără de care aceștia riscă să se sufoce în fața acestor asalturi ale răului", se mai arată în documentul citat.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.