FB Promo
Sapte medalii, cucerite de elevii romani la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia
Vizite: 2153
13 mai 2015
Sapte medalii, cucerite de elevii romani la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia
Sapte medalii, cucerite de elevii romani la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia
Share |

Elevii români au cucerit șapte medalii - trei de aur și câte două de argint și de bronz - și o mențiune la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia/APHO 2015, ce a avut loc, între 3 și 11 mai, la Hangzhou, în China, relateaza Digi24.

Aflată la a doua prezență în calitate de invitat special la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia, echipa României a obținut șapte medalii (trei medalii de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz) și o mențiune, anunță Ministerul Educației.

Medaliați în 2014 cu argint, Dan Ștefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Crețu (clasa a XI-a) și Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur.

Medaliile de argint au fost obținute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) - mențiune la ediția precedentă - și Andrei Răduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) și Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mențiune.

Toți cei opt elevi laureați studiază la Liceul Internațional de Informatică din București.

Pregătirea olimpicilor a fost asigurată de profesoarele Rodica Ionescu și Delia Davidescu, precum și de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregătire și selecție a lotului de fizică, provenite atât din unități de învățământ preuniversitar, cât și din facultățile de fizică din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Ajunsă la a XVI-a ediție, competiția este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spațiu, invitat să participe în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor deosebite obținute în fiecare an la Olimpiada Internațională de Fizică.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.