FB Promo
STUDIU: Unul din cinci adolescenti romani care au intre 15 si 18 ani nu merge la scoala
Vizite: 2132
10 septembrie 2014
STUDIU: Unul din cinci adolescenti romani care au intre 15 si 18 ani nu merge la scoala
STUDIU: Unul din cinci adolescenti romani care au intre 15 si 18 ani nu merge la scoala
Share |

Unu din cinci adolescenți români, mai precis 19 la sută dintre cei cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, nu merge la școală, ponderea acestora fiind foarte mare pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană, rezultă dintr-un studiu prezentat miercuri de UNICEF,  relateaza Mediafax.

Studiul privind copiii/tinerii din afara sistemului de educație i-a inclus pe cei care au urmat școala în trecut, dar au abandonat, precum și pe cei care nu au frecventat niciodată școala.

Astfel, s-a putut stabili că aproape 183.000 de copii în anul școlar 2010/2011 și 174.000 de copii în 2011/2012 nu erau cuprinși în sistemul de învățământ.

"Aceste cifre reprezintă 19 la sută din populația de 15-18 ani, proporție ce rămâne constantă la nivelul celor doi ani asupra cărora s-a focalizat analiza. Segmentul de populație de vârstă corespunzătoare învățământului secundar superior care prezintă riscul cel mai ridicat privind participarea la educație este reprezentat de copiii din mediul rural. Rata abandonului școlar din anul 2011/2012 indică un risc crescut pentru elevii din zonele rurale: valoarea indicatorului este cu aproximativ 30 la sută mai mare în cazul acestora față de cei din urban", rezultă din studiu.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.