FB Promo
Ponta: Daca e vreo neregula a Ministerului Educatiei privind manualele, voi lua masuri fara ezitare
Vizite: 2222
14 septembrie 2014
Ponta: Daca e vreo neregula a Ministerului Educatiei privind manualele, voi lua masuri fara ezitare
Ponta: Daca e vreo neregula a Ministerului Educatiei privind manualele, voi lua masuri fara ezitare
Share |

Premierul Victor Ponta spune că va lua ”măsuri fără niciun fel de ezitare”, dacă se va dovedi că au existat ”nereguli” sau ”greșeli” făcute de Ministerul Educației în organizarea licitațiilor pentru manualele școlare, el adăugând că dreptul la contestație nu poate fi îngrădit, relateaza Mediafax.

Prezent, sâmbătă după-amiază, la Sinaia, unde a participat la o dezbatere pe teme de agricultură, Victor Ponta a afirmat, răspunzând unor întrebări, că există ”o mare bătălie” între firmele care au pierdut și cele care au câștigat contractele pentru realizarea manualelor școlare.

În acest context, Ponta a spus că dacă se vor depista ”greșeli” sau ”nereguli” făcute de Ministerul Educației în organizarea licitațiilor pentru atribuirea contractelor aferente realizării manualelor va lua ”măsuri fără ezitare”.

”Manuale noi nu au mai fost făcute din 2004. După zece ani și după o muncă destul de laborioasă facem o reformă importantă, pentru că sunt manuale digitale. Asta înseamnă că orice copil va putea, inclusiv în Moldova, să le descarce. Toate licitațiile s-au făcut, vă dați seama că nu a fost foarte simplu, toată lumea, mai puțin clasele I și II-a, au finalizat toate procedurile. Pentru clasele I și a II-a s-au depus foarte multe contestații. Și există, într-adevăr, o mare bătălie între cei care au pierdut licitațiile și cei care vor să le facă manuale ca în secolul XXI. Din acest punct de vedere procedurile legale trebuie respectate și dreptul la contestație, după acum ați văzut, nu poate fi în niciun fel îngrădit, s-au făcut, se fac din nou contestații. Dacă există vreo neregulă sau ceva, o greșeală, din partea Ministerului, cu siguranță voi lua măsuri fără niciun fel de ezitare, dar trebuie să înțelegeți că legile și dreptul la contestație și deciziile în acest sens întârzie nu doar manuale, întârzie foarte multe lucrări de infrastructură, licitații publice”, a afirmat Victor Ponta.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.